Deputatul Ghervazen Longher a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Cacica

Președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Cacica, distincția fiindu-i oferită de primarul comunei, Elena Boloca, în semn de mulțumire pentru implicarea deputatului în viața comunității locale.
 

Evenimentul a fost parte integrantă din manifestările ce au fost organizate la Cacica cu ocazia împlinirii celor 220 de ani de la venirea primilor polonezi în această localitate. „Acest eveniment nu putea avea loc dacă domnul Ghervazen Longher nu ar fi fost trup și suflet pentru această comună și dacă nu ar fi promotorul multor acțiuni derulate la Cacica. Nu a făcut niciodată deosebire între naționalitățile care conviețuiesc aici și pentru toate aceste motive am decis să-i acordăm titlul de cetățean de onoare al comunei” a spus Elena Boloca în fața celor prezenți la manifestarea de sâmbătă. Deputatul Ghervazen Longher a declarat, la rândul său, că se simte onorat, dar și obligat în același timp, să continue și să multiplice acțiunile care îi privesc pe locuitorii comunei Cacica. Manifestările dedicate împlinirii celor 220 de ani de la venirea primilor polonezi la Cacica au debutat la Basilica Minor din localitate, în fața invitaților din Polonia, a secretarului Ambasadei Poloniei la București, Piotr Wysocki, a preoților, dar și a unui număr mare de localnici. La toate manifestările de sâmbătă de la Cacica au participat și 44 de persoane venite din Polonia, special pentru acest eveniment. Printre invitați s-au aflat și două ansambluri artistice, care au urcat pe scena de la Casa Naționalităților, alături de alte formații din județul Suceava. Prezent la Cacica, secretarul Ambasadei Poloniei la București, Piotr Wysocki, și-a exprimat satisfacția pentru că polonezii veniți în Bucovina acum mai bine de două secole au reușit să se integreze în comunitate, dar mai ales pentru că și-au păstrat tradițiile și graiul strămoșesc. „Sunt 220 de ani de când strămoșii noștri au venit pe aceste meleaguri și credem că au făcut lucruri bune. Noi, polonezii din ziua de azi, avem obligația să trăim, în continuare, în bună înțelegere cu celelalte naționalități și să facem totul pentru ca această comună să se dezvolte” a mai precizat, la finalul evenimentului, deputatul Ghervazen Longher.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: