Inspecțiile IȘJ efectuate în anul școlar trecut au relevat

Deficiențe în școli care se perpetuează „de-a lungul anilor”

Inspecțiile școlare realizate de IȘJ Suceava pe parcursul anului școlar trecut au relevat, printre altele, că profesorii tineri nu sunt prea bine pregătiți din punct de vedere științific, metodic și pedagogic, astfel că au nevoie de îndrumare și consiliere.
 

Potrivit raportului prezentat de IȘJ la reuniunea cu managerii de școli de vineri, inspecțiile au dat la iveală și “semnale ale unor deficiențe, multe dintre acestea perpetuându-se de-a lungul anilor în școli”. Astfel, s-a considerat că este “valorificată superficial” latura practic-aplicativă și educativă a disciplinelor școlare, că materia de studiu este prea încărcată și nu redă esențialul, în plus, nici materiile opționale nu sunt diverse ca tematică. În raport se mai prezintă însă și mai multe aspecte pozitive găsite în timpul diferitelor inspecții, cum ar fi că majoritatea profesorilor aplică în mod corect prevederile curriculumului național și programele școlare, în școli se desfășoară activități suplimentare de pregătire a elevilor pentru performanță și susținerea examenelor naționale și există o bună colaborare cu membrii comunității. În anul școlar trecut, graficul de control al IȘJ Suceava a cuprins toate tipurile de inspecție școlară, care s-au realizat conform unui nou regulament școlar, inspecție de specialitate, inspecție generală și tematică. „Prin inspecție de specialitate, cadrele didactice au fost consiliate și evaluate, conform etapelor specifice de evoluție în carieră, pentru susținerea examenelor de definitivat și grade didactice. Inspecția generală a fost organizată în 17 unități școlare, 5 în mediul rural și 12 în mediul urban. Pe parcursul anului școlar, prin inspecție tematică au fost evaluate toate unitățile școlare, aspectele monitorizate fiind frecvența elevilor la cursuri, cunoașterea metodologiilor și regulamentelor subsecvente Legii educației, organizarea și desfășurarea examenelor naționale, întocmirea documentelor școlare la clasele liceale cu frecvență redusă și clasele de învățământ profesional și altele” a precizat conducerea IȘJ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: