Cu toată monitorizarea strictă a IȘJ în anul școlar trecut

Absenteismul școlar nemotivat a crescut de la un semestru la altul

Monitorizarea mai strictă, săptămânală și lunară, a absențelor elevilor din școlile sucevene de către școli și inspectorat nu a avut chiar efectul scontat, în anul școlar trecut elevii suceveni cumulând peste 2,5 milioane de absențe, cu tot cu cele motivate.
 

Numărul absențelor a crescut de la un semestru la altul. Dacă în primul semestru al anului școlar 2011-2012 elevii chiulangii au adunat peste 610.000 absențe nemotivate, în semestrul al doilea ei au avut peste 791.000 astfel de absențe. În total, în primul semestru al învățământului sucevean au fost peste 1 milion de absențe, din care peste 400.000 au fost motivate, în al doilea fiind aproape 1,5 milioane absențe, din care motivate au fost circa 676.000. În urma solicitărilor venite din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, la începutul anului școlar trecut, cu sprijinul cadrelor didactice și al părinților, a început o campanie prin care s-a încercat convingerea elevilor de a veni la școală în fiecare zi, combătând astfel lipsa nemotivată a acestora de la ore. La început, s-a înregistrat și un mic succes, remarcat la acea dată de IȘJ Suceava, acela că numărul absențelor din luna decembrie 2011 a scăzut la jumătate față de cele 373.000 de absențe din luna octombrie. Pentru monitorizarea absenteismului școlar, IȘJ a elaborat un program informatic prin care s-au centralizat săptămânal și lunar numărul de absențe raportate de către unitățile școlare. Inspectoratul Școlar a încercat să facă mai mult decât monitorizarea zilnică, la intrarea și ieșirea din școală, prin contabilizarea prezenței la ore, și anume introducerea accesului pe bază de cartelă electronică. Acest obiectiv nu s-a putut realiza din cauza lipsei de finanțare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: