Simpozion

„25 Octombrie – Ziua armatei române”

Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru I. Cuza”, filiala Suceava „Petru I Mușat”, organizează la data de 24 octombrie, la sala „Ciprian Porumbescu” a Palatului Administrativ al Sucevei, simpozionul cu tema „25 Octombrie – Ziua armatei române”.
 

Potrivit informațiilor furnizate de gl. bg. (r.) Cojocaru Zaharie, președintele filialei, programul simpozionului cuprinde: > „25 Octombrie – Ziua armatei române, eveniment ce reprezintă pentru poporul român un prilej de cinstire a instituției fundamentale a statului, factor de echilibru și de stabilizare socială (prezintă col. (r) Seserman Toader); > „Cinstire solemnă oștirii române – 68 de ani de la eliberarea prin lupte aprige a părții de NV a teritoriului național la 25.10.1944 – eroism și jertfe de sânge pentru dezrobirea ultimei brazde din glia străbună” (gl. bg.(r.) Cojocaru Zaharie); > „Despre trecutul armatei române la prezent și viitor”; „Sărbătorirea Zilei armatei române – o lecție de istorie” (col. (r.) Horodenciuc Viorel; > „In Memoriam general de armată Gheorghe Avrămescu (1884 – 1945)” (gl. bg.(r) Cojocaru Zaharie). La simpozion vor participa cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război proveniți din M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I., funcționari publici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: