Dar echipa ?

O lecție (pentru cine dorește să o interpreteze ca atare) fusese scrisă pe Arena Națională doar cu o seară înainte. O arenă plină-ochi cu spectatori plătitori de bilete (plus alții, în fața televizoarelor, plătitori de taxe și impozite), binișor intrați în priza meciului, dotați cu stegulețe și steaguri tricolore ce aveau să fie agitate mai mereu, strigând cât i-au ținut bojocii și pasiunea. Jos, o echipă care n-a fost în stare, și din cauza propriei neputințe, și din cauza unui adversar de calibru. Rezultatul se știe.
 

L.D. CLEMENT

Pe urmă, chiar în seara următoare, în același loc, spectacol întrucâtva similar. Ca la meci. Suporteri în tribune și chiar pe teren, suporteri din câteva galerii reunite (altă dată dușmane…) susținând o cauză „națională” sau doar excursioniști la București, pentru a vedea, gratuit, arena. S-a prezentat echipa, cu formule similare mai curând unui apropiat meci de box decât a unuia de fotbal. În fine, n-a fost vorba decât despre un soi de antrenament cu public și televiziuni, meciul cel mare se va juca, poate, pe ger și zăpadă. Dar echipa?… Nu departe de același tâlc s-a aflat congresul de la Palatul Parlamentului. Precum o ședință tactică înaintea meciului, cu jucători la cravată și oaspeți din echipele prietene din campionat, de la acelea cu care se fac blaturile. Cu punerea la punct a unor strategii proprii, dar și cu vorbe zise în așa fel să le audă și adversarii, să tremure-n bocanci ori să umble în grabă la propriile tactici. Dar, totuși, echipa?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: