Otto Hallabrin, propus a deveni cetățean de onoare al județului

Lista cu cetățeni de onoare ai Sucevei va fi completată cu un nume de referință în ceea ce privește implicarea în promovarea județului în Germania. Este vorba despre directorul Institutului Bukowina din Augsburg, Otto Hallabrin.
 

În expunerea de motive la proiectul de hotărâre ce va fi discutat, vineri, privind acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Suceava lui Otto Hallabrin, se arată că directorului Institutului Bukowina din Augsburg este persoana care, din 1997, de la încheierea protocolului de colaborare între județul nostru și regiunea germană Schwaben, ce are capitala la Augsburg, a gestionat întreaga problematică a cooperării dintre cele două regiuni. Totodată, se arată că Hallabrin a participat activ la organizarea, în 2001, a evenimentului „Revedere în Bucovina” la care au participat peste 400 de germani ce au fost deportați din Bucovina în 1940, a susținut, timp de 5 ani, asigurarea finanțării pentru 120 de tineri bolnavi de diabet din județ, a sprijinit acordarea de ajutoare materiale centrelor de plasament și spitalelor de psihiatrie din județ, a contribuit la înlesnirea colaborării între instituții de învățământ din județul Suceava și din regiunea bavareză Schwaben. În document se subliniază că, tot cu sprijinul lui Hallabrin, mai mulți suceveni au beneficiat de intervenții medicale gratuite în clinici specializate din Germania. Mai mult, se mai arată că Otto Hallabrin acționează ca un „agent de turism” al județului Suceava și anual organizează cel puțin două excursii cu turiști din Germania care vizitează județul nostru din dorința ca Bucovina să fie cunoscută. Otto Hallabrin a fost reprezentantul Consiliului Regional Schwaben în relația cu județul Suceava, iar în prezent este director al Institutului Bukowina din Augsburg. Primul cetățean de onoare al județului Suceava, ce a primit titlul în 2006, este politicianul bavarez Georg Simnacher, care a avut timp de 40 de ani diverse funcții de conducere în landul Bavaria și a fost pentru 29 de ani președinte al regiunii germane Schwaben. Printre cetățenii de onoare ai județului Suceava se numără artista de muzică populară Sofia Vicoveanca, actorii Vladimir Găitan, Alexandru Arșinel, Florin Piersic, apoi Margareta Labiș, soră a poetului Nicolae Labiș, criticul literar Alex Ștefănescu, fotbalistul Dorin Goian, fostul campion la lupte greco-romane Ștefan Rusu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: