Curtea de Apel Suceava

Minorul care era să omoare un om, dându-i un ciocan în cap, nu primește clemență

Mihăiță Aioanei, în vârstă de 15 ani, din Corocăiești, „viteazul” care era cât pe ce să omoare, împreună cu frate-său, Vasilică (ulterior arestat preventiv), un om, stă după gratii toate cele 14 zile dictate în faza de fond, pe 15 octombrie a.c., de Tribunalul Suceava, au decis, ieri, judecătorii Curții de Apel Suceava.
 

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 30.09.2012, în jurul orei 23, inculpatul minor, împreună cu inculpatul major Vasilică Aioanei, a exercitat acte de violență de intensitate ridicată asupra victimei I.O.D., aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii, picioarele și cu un ciocan în zone vitale ale corpului. Urmare a loviturilor aplicate de cei doi inculpați, victimei i-au fost produse leziuni ce au necesitat pentru vindecare 65-70 zile îngrijiri medicale și care au fost de natură a pune în primejdie viața acesteia. Reamintim că polițiștii Postului de Poliție Verești au fost sesizați prin SNUAU 112, la 30.09.2012, ora 23.45, despre faptul că, în fața unui bar din Corocăiești, a avut loc o agresiune între un grup de tineri din satul Corocăiești, comuna Verești, fiind solicitată o ambulanță pentru transportul unei victime la Spitalul Județean de Urgență Suceava. În urma verificărilor efectuate, informa ulterior IPJ, la data de 30.09.2012, s-a stabilit că Dumitru I., de 21 de ani, din comuna Verești, pe fondul unui conflict spontan, a fost lovit cu pumnii de Vasilică, de 19 ani, fratele său, de 15 ani, și Alexandru B., de 18 ani, toți din aceeași localitate, după care Mihăiță a lovit victima cu un ciocan în zona capului. Ulterior, a fost solicitată o ambulanță, care l-a transportat pe Dumitru I. la Spitalul Județean de Urgență Suceava, el fiind internat în Secția UPU, cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral, regiunea parietală stânga, contuzie piramidă nazală, contuzie hemitorace stânga, contuzie articulație cot stâng, fractură os parietal, cu exprimare de substanță cerebrală comisă prin agresiune”. Puștiul cu ciocanul, fiind minor, a fost examinat psihiatric, la Socola, medicii stabilind, în urma expertizei de rigoare, că a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: