Suceava

Târgul de turism al Bucovinei va avea oaspeți de seamă

Reprezentanți din domeniul turismului din Franța, Polonia, Ucraina, Republica Moldova și din România vor participa în acest weekend la a doua ediție a Târgului de Turism al Bucovinei care se desfășoară la Suceava, iar vizitatorii vor putea consulta ofertele turistice ale celor șase zone turistice din județ.
 

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, de vineri până duminică, în parcul central din apropierea Palatului Administrativ din Suceava se va desfășura Târgul de Turism al Bucovinei urmând să fie prezentate ofertele din domeniul turismului activ, balnear, rural, ecvestru, cultural, religios al celor șase zone turistice ale județului din Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuți-Siret. Vizitatorii vor avea ocazia să participe la spectacole artistice, demonstrații ale meșterilor populari, seminarii turistice, dar și la inițiere în forme ale turismului activ cum ar fi tiroliană, via ferata, mountain bike, off-road sau echitație, dar și să deguste din bucatele tradiționale bucovinene. După deschiderea târgului va fi organizată, de Camera de Comerț și Industrie Suceava, o bursă de contacte, iar apoi se va deschide Forumul de Turism al Bucovinei la care participă parteneri externi ai județului Suceava din cadrul Agenției de Dezvoltare și Rezervări Turistice a Departamentului de Nord din Franța, reprezentanți din turism din Cernăuți, Chișinău, Ivano Frankivsk, dar și ai regiunii poloneze Podkarpackie, precum și 26 de asociații de turism din țară și reprezentanți ai MDRT. În cadrul acestui forum se vor dezbate teme privind promovarea brandului de țară, despre oportunitățile de finanțare în turism în perioada 2014-2020, despre destinațiile ecoturistice, dar și bune practici în turismul bucovinean. Partenerii externi, cât și asociațiile din țară, vor participa și la un infotur “Redescoperă Bucovina”, derulat în zilele de sâmbătă și duminică. Organizatorii consideră că organizarea acestui eveniment poate conduce la identificarea modalităților prin care pachetele turistice promovate de agenții economici din țară pot include și destinații turistice din județul Suceava. Târgul de Turism al Bucovinei este organizat de Consiliul Județean Suceava, Camera de Comerț și Industrie Suceava, Instituția Prefectului județului Suceava și Primăria municipiului Suceava, în parteneriat cu Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Asociația pentru “Turism Bucovina”, Asociația “Produs în Bucovina”, precum și primăriile turistice din județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: