La Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea

Săptămâna Mondială a spațiului cosmic

În perioada 4-10 octombrie a.c., la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Săptămânii mondiale a spațiului cosmic.
 

Anul acesta, Săptămâna mondială a spațiului cosmic a avut tema „Spațiul cosmic în serviciul securității omenirii”. La unitatea noastră școlară evenimentul a fost pregătit din vreme, astfel încât în data de 4 octombrie a avut loc prezentarea de referate de către elevii din clasa a VIII-a A, la care s-au remarcat elevele Mihalescu Mihaela Violeta și Balan Maria Raluca, cu lucrarea „Primul zbor în Cosmos”. Lansarea de rachete cu apă din 5 octombrie a fost activitatea cea mai spectaculoasă, la care s-au înscris 20 de elevi de clasa a VII-a. Respectarea dimensiunilor de construcție și alegerea cu grijă a materialelor au determinat reușita acțiunii și bucurie pentru elevii Procopciuc Florin, Mihalescu Gheorghe, Lazar Andreea-Maria, Gătej Mihai, Gătej Anama-ria și Balan Florin, ale căror rachete s-au ridicat cel mai sus. Elevii din învățământul primar, îndrumați de înv. Halip Floarea și înv. Moroșanu Doina, au sărbătorit evenimentul prin realizarea unor desene care scot în evidență frumusețea spațiului cosmic și realizarea unei expoziții în cadrul bibliotecii unității școlare. Majoritatea elevilor care s-au implicat în această acțiune au participat și la altele, cu caracter științific, cum ar fi „Noaptea cercetătorilor” de la Suceava (28 septembrie a.c.). Pentru a veni în sprijinul elevilor interesați să găsească material documentar pentru lucrările lor, în aceeași perioadă a fost realizată de bibliotecara Doinița Nichitean expoziția de carte cu tema „Spațiul cosmic în serviciul securității omenirii”. Ca în fiecare an, partener la aceste activități este dna Rodica Marioara Joltea, documentarist la Biblioteca Comunală Marginea, care ne sprijină activitatea cu documente alese: albume, enciclopedii, cărți organizate în expoziții tematice, într-un cadru primitor pentru cititori. Discuțiile privind contribuția spațiului cosmic în serviciul securității omenirii, importanța zilelor de 4 și 10 octombrie ce marchează „Săptămâna mondială a spațiului cosmic”, cât și temele „Români în cosmos” și „Prima călătorie pe Lună” au încheiat vizita grupului de elevi de clasa a VII-a la Biblioteca Comunală Marginea, sub îndrumarea subsemnatei. Prin implicarea elevilor în „Săptămâna mondială a spațiului cosmic”, sperăm că am încurajat lectura de materiale științifice, pentru ca numărul cititorilor și proiectelor dezvoltate de ei să devină cât mai mare. Un raport despre activitățile noastre va fi trimis dlui Virgiliu Pop de la Agenția Spațială Română, care coordonează această activitate pe plan național. Prof. MAGDALENA COSOVANU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: