„Familia Ortodoxă” la un nou număr

De ceva vreme, așa cum v-au obișnuit deja, editorii revistei de opinie ortodoxă „Familia Ortodoxă”, își provoacă cititorii cu titluri interesante.
 

Plus un bonus pe suport CD, pentru luna octombrie, acesta conținând câteva meditații ale Stăreției de la Optina, o străveche vatră monahală a Pravoslavnicei Rusii, situată la numai 80 km de Moscova. Starețul Ambrozie de la acest așezământ ne reamintește, în paginile revistei, că „Drumul spre Împărăția Cerurilor este o cale îngustă”, subliniind că „smerenia este atunci când omul se vede pe sine cel mai rău dintre toți, nu numai dintre oameni, ci și dintre necuvântătoare și chiar din duhurile rele”. Dacă părintele profesor Gheorghe Fecioru se întreabă, pe bună dreptate și cu argumente solide, „De ce fugim de Adevăr?”, psihologul Irina Constantinescu adresează cititorilor o altă întrebare, la fel de provocatoare: „De ce mint copii? Și… ce-i de făcut?“ Ambele subiecte găsindu-și răspunsuri oferite de autori. Dacă îndepărtatul și înghețatul Ocean Arctic ne dă tuturor fiori, pentru unii oameni limitele vieții depășesc imaginația. Facem referire la aventura părintelui Leonid Țapok, care se stabilește în Extremul Orient rus, acolo unde ostilitatea mediului nu prea permite picior omenesc… Și, totuși, mărturia redată în primul episod din serialul „preotului misionar” stabilit la Anadîr ne poate schimba optica despre acele tărâmuri aspre. Editorii revistei apelează și la un medic specialist care dă un răspuns plauzibil despre „Cauzele bolilor”, generic ce reunește două titluri semnate de dr. Luana Dumitru. În ceea ce privește adevărata experiență de viață trăită aflăm că „Cel mai important lucru pe lumea asta este mântuirea”, iar cum putem ajunge până la ea aflăm din mărturia unei mame, Veronica, care și-a crescut singură cei 9 copii, după o viață de calvar dusă alături de soț, un om care nu accepta nicidecum ideea de Dumnezeu și Biserică. Iar cum nu puteau fi trecuți cu vederea nici de astă dată marii duhovnici români și pildele lor de viață, editorii au inserat în paginile revistei chipurile vrednicilor de pomenire Dumitru Stăniloae și arhimandrit Teofil Părăian. Reamintim că revista apare cu arhiereasca binecuvântare a Înalt Preasfințitului Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: