Șeful IȘJ recunoaște:

Circa 70% din școlile județului au toaletele în curte

> În 2013 ar putea începe proiecte de construire a unor grupuri sanitare cu fose septice, cu fonduri de la MECTS, CJ sau din proiecte
Șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că aproximativ 70% din școlile județului au toaletele în curte, față de alte județe unde 90% din unități au grupuri sanitare în clădire.
 

Inspectorul general consideră această situație ca fiind „destul de gravă” și a precizat că în județul nostru condițiile nu permit realizarea unor grupuri sanitare corespunzătoare, în incinta școlilor, atâta vreme cât multe localități nu au apă și canalizare. Prof. Gheorghe Lazăr a spus că, în urma unor calcule realizate împreună cu reprezentanții Consiliului Județean, a reieșit că o toaletă cu fosă septică ar costa 100.000 lei, dar va trebui găsită finanțare de la Ministerul Educației, de la CJ sau prin proiecte, „poate în 2013”, pentru începerea unor proiecte de construcție a unor grupuri sanitare cu fose septice la școlile cu toalete în curte. Inspectorul general a mai precizat că județul Suceava se situează pe locul al treilea din țară ca număr de elevi și pe locul al doilea ca suprafață. În județul nostru, reamintim, funcționează 813 unități de învățământ, dintre care 166 în mediul urban, iar 647 în mediul rural. Doar 177 au autorizație sanitară de funcționare, 22 au autorizație sanitară cu plan de conformare, iar 614 nu au autorizație sanitară, 557 dintre ele fiind din mediul rural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI