Carmen Marcean și „Picături de suflet”

Pe 12 octombrie, ora 17, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava, Carmen Marcean va lansa primul „single” literar, volumul de poezie „Picături de suflet”.
 

Evenimentul reprezintă de fapt lansarea și acasă a primului volum exclusiv al sucevencei, cititorii de poezie din Iași făcând deja cunoștință cu versurile ei acum aproximativ o lună de zile, în cadrul unui eveniment organizat la Biblioteca „Mihai Eminescu” de Asociația „Universul Prieteniei”. Aceeași asociație aduce și la Suceava cartea Carminei Marcean, un volum în care se regăsesc zeci de poezii mai vechi sau mai noi. Versurile când suave, când robuste, dar extrem de sensibile, o reprezintă perfect pe autoare, ea însăși o femeie cu inima arzândă, vorbă dulce, care și-a găsit de mult echilibrul sufletesc. Suceveanca împrăștie și primește iubire, strofă cu strofă, cuvânt cu cuvânt în felul în care doar o femeie matură o poate face. Carmen Marcean are 58 de ani și este de profesie chimistă. În urmă cu 3 ani a ieșit la pensie deloc de bunăvoie. Șocul „trecerii în rezervă” vremelnică și împotriva voinței sale i-a stârnit în suflet dorința de a împărtăși cu hârtia temerile și dezorientarea momentului. Supărările s-au metamorfozat în versuri la început cinice, puțin răutăcioase, autoironice, apoi tot mai candide, deloc mânioase, încălzite de un suflet ce-și găsea drumul și tihna în creație. „Am început să scriu în momentul când din preaplinul sufletului meu au început să cadă când o picătură de zâmbet, când o picătură de lacrimă, după cum oferă viața fiecărui om. În fond poezia nu este decât o poveste a sufletului ce poate fi încântătoare, tristă, fericită, trădată, nemulțumită etc. Sufletul nu face matematică. Acolo, într-un anume laborator, aceste stări se transformă în poezie”, declara Carmen Marcean în urmă cu câteva luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: