Nicio zi fără tutun ilicit

Țigări de contrabandă, în valoare de peste 95.000 euro, depistate la frontieră

> Polițiștii de frontieră suceveni au desfășurat în zona de competență mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, fiind reținute în vederea confiscării aproximativ 50.000 pachete de țigări de contrabandă, în valoare de 430.000 lei > Pentru reținerea celor implicați, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical
 

Pe 2 octombrie a.c., în jurul orei 19, aflăm din surse judiciare, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Falcău, un grup de persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre interiorul țării, transportând mai multe colete voluminoase. S-a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, însă deoarece acestea nu s-au supus somațiilor prin voce, polițiștii de frontieră au executat, conform legii, două focuri de avertisment în plan vertical. Au fost reținute două dintre persoanele implicate în activitatea de contrabandă, celelalte abandonând coletele pe care le transportau și, profitând de zona muntoasă și împădurită, s-au dispersat pe mai multe direcții. În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră, s-a stabilit că persoanele reținute sunt cetățeni români, Ilarion H., de 30 de ani, și Pavel P., de 50 de ani, ambii din județul Suceava. La cercetarea terenului, au fost descoperite 8 colete ce conțineau cantitatea de 20.460 pachete țigări de proveniență ucraineană și R. Moldova, în valoare de 196.100 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului. Tot pe 2 octombrie, în urma unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Rădăuți au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicov, mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 29.250 pachete cu țigări, în valoare de 234.000 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: