Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, ediția a IV-a

În acest weekend, Asociația „Produs în Bucovina”, Consiliul Județean Suceava și Iulius Mall îi invită pe suceveni la cea de-a IV-a ediție a Târgului de toamnă „Produs în Bucovina”.
 

De vineri, 5 octombrie, până duminică, 7 octombrie inclusiv, sucevenii și oaspeții lor sunt așteptați pe esplanada Iulius Mall la standurile celor 43 de membri ai asociației. Participanții îi vor întâmpina cu produse proaspete, direct din gospodăriile și fabricile lor, precum: preparate din carne, specialități tradiționale și preparate la grătar, cașcaval, șvaițer, balmoș și brânzeturi, cozonaci, prăjituri, miere de albine, înghețată și alte dulciuri, suc de mere, bere și bere de casă, toate din județul Suceava. Manifestarea este, ca și în anii precedenți, atât culinară, cât și culturală. Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, la ora 12, fiind urmată de un concert inaugural susținut de fanfara și Ansamblul „Trandafirul” din Calafindești și de un recital al Angelicăi Flutur. De la ora 16, artiști precum Iulian Turcu, Gheorghiță Rotaru, Doina și Ciprian Petroaie, Roxana Sava, Manuela Pohoață și Ansamblul Studențesc „Arcanul” le vor arăta celor prezenți cum se cântă și se joacă în Bucovina. O oră mai târziu, va urca pe scenă Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, alături de interpreți precum George Finiș, Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Adriana Bucevschi și mulți alții. Sărbătoarea muzicală va continua și sâmbătă, de la ora 12, cu tinerele talente ale Ansamblului „Muguri de cântec din Bucovina”. De la ora 16, Ansamblul Folcloric „Dor” din Moara va invita publicul la dans, iar o oră mai târziu scena va aparține Mariei Tanasă, alături de grupul de copii „Balada” din Fălticeni. Seara va fi încheiată de talentații componenți ai Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”. Printre darurile muzicale ale zilei de duminică se numără: Fanfara de la Forăști, copiii de la „Muguri de cântec din Bucovina” și ansamblurile „Ciprian Porumbescu” Suceava, „Dorna Dorului” Vatra Dornei, „Florile Bucovinei” din Rădăuți. Spectatorii vor avea parte și de reprezentații de dans cu formațiile „Cozacioc” din Bălcăuți și „Clopoțelul” din Comănești. Și meșterii populari vor fi prezenți la această ediție a târgului de toamnă, expunând și oferind vizitatorilor lucrările reprezentative ca zonă și tradiție, meșteșug și dăruire: icoane, lucrări în lemn, împletituri, țesături, straie și multe altele. Pentru că „Produs în Bucovina” este un târg agroalimentar, sucevenii vor găsi și de această dată bunătăți de la stână și o expoziție de animale de rasă (vite, capre, oi, cai și păsări). Această expoziție va prezenta tendințele zootehniei actuale, cât și exemplarele frumoase de rasă cu care se mândresc gospodarii Asociației „Fantazia – Țara de sus” și ai direcțiilor silvice și agricole. Cei mici vor putea călări pe ponei. Aflat la a IV-a ediție, târgul „Produs în Bucovina” este o manifestare organizată de asociația cu același nume și de Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Iulius Mall. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: