Școala vieții

La început de octombrie, va fi fost, cumva, și la noi ziua (neapărat cu Z) „persoanelor de vârsta a treia”. Numită astfel cu o vinovată discreție și decență corecte politic, ca și cum, în acest context, cu toții (până și ele!) ar trebui să ne ștergem din cap gândul că, de fapt, este vorba despre vârstnici, bătrâni, chiar despre… babe și moșnegi! Ca și cum am fi în stare să intervenim magic, doar printr-o vorbă, asupra vârstei părinților și bunicilor, dându-le îndărăt contorul anilor, oblojindu-le sănătatea, luându-le oboseala, proptindu-le bugetul de pensionari. Și a trecut pâș-pâș ziua lor, pe neștiute, pe nesimțite – ca și cum n-ar fi fost; așa cum și ei adesea se învârt în jurul celor mai tineri, fără zgomote, dovedindu-le, cât încă mai pot, că există, că sunt prețioși și de neînlocuit.
 

L.D. CLEMENT

Altfel, mă tem că „sărbători” de acest tip nici nu-i mai privesc, în sensul că politicile puse în contul lor, despre care se vorbește cu astfel de ocazii, abia dacă vor avea efecte (și ce efecte?) asupra copiilor și nepoților. Politici care, în fond, dacă pricep bine, le transmit vârstnicilor de mâine prețioasa informație de a-și avea de pe acum grija, să nu se aștepte care cumva ca societatea viitorului să le ofere (ca recompensă?) câte un baston de sprijin. Lecție pe care, de altfel, vârstnicii de astăzi, deși nu le-a fost predată ca atare, o știu prea bine, din „școala vieții”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI