Renumitul critic literar

Mircea Martin va conferenția la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Cunoscutul critic literar și eseist Mircea Martin va conferenția la Universitatea Suceava vineri, 5 octombrie, de la ora 11, în aula din corpul E al Universității, pe tema „Un manifest al modernismului românesc”, ne-a informat prorectorul USV cu activitatea științifică, prof. univ. dr. Mihai Dimian.
 

Evenimentul are loc în cadrul întâlnirilor organizate de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării. Profesor universitar, director de editură, redactor și editor al unor reviste de prestigiu, membru în diferite uniuni, congrese sau festivaluri de creație și literatură, prof. Mircea Martin este considerat „unul dintre cei mai valoroși critici și teoreticieni ai literaturii române”. Prof. Dimian precizează că profesorul Martin este nu numai autorul „unor cărți fundamentale de critică literară”, ci și „un creator”: „În locul turnului de fildeș al cercetătorului izolat în lumea ideilor abstracte, Mircea Martin a creat nu numai discipoli, ci și edituri, colecții de carte, cenacluri, ediții. Ultima dintre ele, concretizată în primul volum al operei lui B. Fundoianu, este nu numai un eveniment, nu numai un model, ci și o operă care te înfiorează prin perfecțiune, rigoare, echilibru și pasiune. De ani de zile președinte al juriului care acordă, la Botoșani, în fiecare 15 ianuarie, premiul Opera Omnia unui mare poet român, Mircea Martin girează cu prezența sa forța vie a literaturii române. Cuvintele cu care prezintă pe fiecare dintre poeți sunt veritabile pagini de creație critică, de o amplitudine ideatică exemplară. Criticul coboară în cetate pentru a-i reda demnitatea. În fapt, Mircea Martin este una dintre puținele voci de azi care fac din cultura română o cultură europeană”, transmite prorectorul Dimian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: