Doar Guvernul mai poate salva Vatra Dornei de la beznă și îngheț

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat ieri că mai multe orașe din județ se află în situații financiare extrem de dificile, cel mai grav fiind cazul municipiului Vatra Dornei, care riscă să nu poată asigura încălzirea și nici iluminatul public în perioada iernii.
 

Șeful executivului județean a declarat într-o conferință de presă că pentru Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Gura Humorului au fost făcute mai multe solicitări în scopul obținerii de finanțări de la fondul de rezervă aflat la dispoziția primului ministru. Președintele CJ Suceava a explicat însă că cea mai gravă situație este a municipiului Vatra Dornei, care are datorii foarte mari acumulate față de firmele care livrează rumeguș la centrala termică a orașului, dar și față de furnizorul de electricitate pentru iluminatul public. Cătălin Nechifor a mai spus că s-a ajuns în această situație din cauză că fosta conducere PDL a CJ Suceava nu a alocat fonduri municipiului Vatra Dornei, întrucât avea primar din PNL, iar acum conducerea USL a CJ Suceava face eforturi să sprijine municipiul în condițiile în care primarul e un membru PDL. El a mai adăugat că CJ nu are fonduri suficiente pentru a sprijini municipiul Vatra Dornei, întrucât în fondul de rezervă mai sunt 260.000 lei pentru situații limită, iar datoriile municipiului Vatra Dornei numai pentru furnizorul de energie electrică sunt de peste 2 milioane lei. Președintele CJ a ținut să reamintească faptul că, în aceste condiții, a făcut demersuri pentru obținerea de fonduri pentru municipiul Vatra Dornei din fonduri de rezervă la dispoziția primului ministru, solicitări similare fiind efectuate și pentru Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Gura Humorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: