„Reper identitar de marcă pentru comunitatea inginerilor din România”

Conferința anuală de acționări electrice CNAE 2012 Suceava

În perioada 4-5 octombrie 2012, la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” se va desfășura cea de-a XVI-a ediție a Conferinței anuale de acționări electrice – CNAE 2012 Suceava.
 

Inițiată acum 40 de ani, la Iași, de către profesorul universitar Nicolae Boțan, manifestarea a fost reluată în 1980, după o pauză de 8 ani, când echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca, sub conducerea profesorului universitar Arpad Kelemen, a redat inginerilor români oportunitățile de dezvoltare profesională oferite de CNAE. După o a doua pauză (1992 – 1998), echipa de la Craiova a reaprins „torța” CNAE care, conform tradiției, se desfășoară din doi în doi ani într-un alt centru universitar: Craiova – 1998, Iași – 2000, Galați – 2002, Cluj-Napoca – 2004, Ploiești – 2006, Timișoara – 2008, Craiova – 2010, Suceava – 2012. Astăzi, CNAE a devenit unul dintre reperele identitare de marcă pentru comunitatea inginerilor din România, fiind o carte de vizită importantă pentru domeniul acționărilor electrice. CNAE 2012 găsește comunitatea inginerilor universitari suceveni într-o postură incontestabilă de lider național la numărul de brevete de invenție obținute în România și în străinătate în perioada 2007-2012, colectivul condus de profesorul universitar Dorel Cernomazu fiind unul dintre cele mai semnificative la nivel național, dar și internațional. Amintim faptul că în topul universităților naționale Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava ocupă locul I, cu un total de 90 de brevete acordate și publicate în ultimii 5 ani, în timp ce ocupanta locului secund însumează 18 brevete. Anul acesta tematica dezbaterilor de la Suceava se va axa pe șase arii de interes: mașini electrice pentru acționări, convertoare electrice în acționări, autovehicule electrice și compatibilitate electromagnetică, controlul digital al acționărilor electrice, modelarea și simularea acționărilor electrice, energetica sistemelor de acționare electrică. În programul conferinței figurează 115 autori din România (din centrele universitare București, Iași, Timișoara, Galați, Craiova, Reșița, Cluj-Napoca, Suceava, Brașov) și din străinătate (Franța, Grecia, Danemarca, China, Germania și Republica Moldova). Lucrările acceptate și susținute în cadrul conferinței vor fi publicate în volumul propriu și în Buletinul AGIR – revistă de categorie B+ (CNCSIS). Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate în revista USV „Advances in Electrical and Computer Engineering”, de categorie A (ISI) – CNCSIS, prima revistă din România care a fost indexată la nivel internațional de Thomson Reuters Web of Knowledge. Menționăm că echipa de organizare a CNAE 2012 este coordonată de prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, în calitate de președinte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: