Fermierii suceveni pot accesa fonduri pentru agricultura ecologică

Până pe 15 octombrie a.c., pot fi depuse cererile pentru acordarea ajutorului specific pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, îi informează pe potențialii beneficiari directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Angela Coroleucă.
 

Ea face cunoscut că pot beneficia de acest sprijin financiar persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale și alte persoane juridice. Acestea trebuie să fie înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, să dețină contract încheiat cu un organism de inspecție și certificare acreditat și să prezinte un document justificativ în care se menționează statutul exploatației în conversie, cultura, suprafața, numărul de animale sau de familii de albine. De asemenea, este obligatoriu ca solicitanții să se mențină în sistemul de agricultură ecologică timp de 5 ani, iar în cazul beneficiarilor din producția vegetală, suprafață agricolă în folosință trebuie să fie de cel puțin 0,30 ha și ocupată cu culturi anuale perene ori cu pășuni și fânețe permanente. Sprijinul este acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Ajutorul este orientat spre exploatațiile din producția vegetală și animalieră care sunt înregistrate în perioada de conversie, adică cea de trecere de la agricultura convențională la agricultura ecologică. Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatație din producția vegetală, fie pentru una din speciile din producția animalieră sau pentru o exploatație din apicultură. România beneficiază, pentru anul 2012, de suma de 4 milioane de euro, cu aproximativ 20% mai mult decât disponibilul pentru anul precedent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: