Avertisment

E.ON și IGSU, împotriva construcțiilor care nu respectă distanțele minime față de rețele și echipamente

> Au fost identificate peste 1.700 de construcții ilegale în vecinătatea instalațiilor de distribuție a energiei electrice din Moldova
 

În cadrul campaniei „Împreună pentru siguranță”, E.ON și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atrag atenția societăților de construcții că trebuie să respecte distanțele minime de amplasare a construcțiilor față de echipamentele și componentele sistemului de distribuție a energiei electrice. Aceste condiții sunt reglementate prin lege, fiind menționate și în avizul emis de companie, atunci când este acordat. Avertismentul este făcut având în vedere că au fost identificate peste 1.700 de construcții ilegale în vecinătatea instalațiilor de distribuție a energiei electrice din Moldova, majoritatea în mediul rural, fără respectarea legii și fără avizul E.ON Moldova Distribuție. „Amplasarea construcțiilor în vecinătatea rețelelor de distribuție fără respectarea cerințelor legale poate duce la incidente cu urmări deosebit de grave, cum ar fi: pagube materiale, rănirea sau chiar decesul unor persoane. Depozitarea, manipularea materialelor și construirea unor imobile în vecinătatea sistemului de distribuție a energiei electrice cresc riscurile de producere a unor accidente prin electrocutare, incendii sau distrugeri cauzate de ruperea stâlpilor sau conductoarelor. Totodată, pot fi afectate atât funcționarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, cât și accesul la instalații pentru intervenții, cu implicații asupra siguranței și continuității în alimentarea consumatorilor”, precizează reprezentanții companiei. Au fost atenționați deținătorii acestor imobile, cât și instituțiile abilitate în a urmări și a interveni pentru respectarea reglementărilor legale în domeniul construcțiilor privind necesitatea soluționării acestor situații. Conform Regulamentului de furnizare a energiei electrice la consumatori, compania E.ON precizează că are dreptul de a sista alimentarea cu energie electrică la imobilele ce nu respectă normele de amplasare, fiind demarate proceduri în acest sens. „Compania noastră precizează că întreaga responsabilitate pentru consecințele produse prin nerespectarea acestor cerințe legale revine persoanelor care le-au generat”, mai precizează E.ON Moldova Distribuție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: