Societatea de transport călători TPL este și mai dependentă de bugetul local

> Contravaloarea abonamentelor pentru categoriile care beneficiază de gratuități este achitată integral din bani publici
 

Situația economico-financiară a SC Transport Public Local TPL Suceava nu va mai fi afectată în mod negativ de gratuitățile de care, prin lege, se bucură anumite categorii sociale, după ce membrii deliberativului au optat și votat pentru includerea acestora în obligațiile bugetului municipal. „Este un proiect de hotărâre care vine în sprijinul TPL. Noi am făcut eforturi din bani proprii și, de asemenea, am mai stins niște datorii prin sume acordate de la bugetul de stat. Până în prezent, la categoriile prevăzute de lege, precum persoane cu handicap, eroi ai Revoluției, persecutați politic, Primăria suporta 30 lei din valoarea abonamentului, iar TPL, tot 30 lei. Acum preluăm toată suma la bugetul local, suportând integral abonamentul, astfel încât să mai putem ajuta societatea de transport călători”, a explicat primarul Ion Lungu. Administratorul unic Darie Romaniuc declara că la acumularea pierderilor TPL a contribuit și diminuarea veniturilor pe care societatea le realizează din gratuitățile acordate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2012 respectivele încasări fiind mai mici cu 371.000 lei în comparație cu intervalul similar al lui 2011. Scăderea este determinată de prevederile unei HCL de la începutul anului 2012, în baza căreia pentru abonamentele veteranilor, deținuților politic, eroilor Revoluției și persoanelor cu handicap, TPL era obligată să suporte jumătate din valoarea de 60 lei pe care o achită călătorii obișnuiți. Elevii și studenții, circa 3800, au parte de abonament social nominal valabil pe toate liniile, dintre care doar 15 lei/lunar sunt achitați efectiv de beneficiari, diferența revenind, de acum înainte, bugetului local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: