Doina Oică, director de marketing:

„Termica nu-și propune sistarea serviciilor către populație”

> 14 asociații de proprietari din cele 110 existente pe raza municipiului Suceava cumulează 30% din datoriile către Termica > 30 de asociații își achită cu regularitate facturile, ele fiind din categoria celor mici și a căror gestionare este mai facilă
În ultimul timp, atât conducerea Primăriei Suceava, cât și cea a SC Termica, au făcut numeroase apeluri pentru impulsionarea achitării datoriilor restante către operatorul de termoficare, în caz contrar existând varianta încetării furnizării utilităților. În plus, se apropie vertiginos sezonul rece, iar abonații sistemului centralizat ar putea să nu aibă parte nici de agent termic pentru încălzirea locuințelor.
 

„Termica nu urmărește sistarea serviciilor, însă furnizarea trebuie să se facă în condiții corespunzătoare, respectiv de încasare a contravalorii mărfii livrate”, reliefează Doina Oică, directorul de marketing al firmei sucevene de termoficare. Ea arată că asociațiilor cu soldurile cele mai vechi li s-au trimis somații de plată, iar, în funcție de ritmicitatea cu care își vor achita restanțele, se va decide dacă se va trece la debranșare. La această dată, nu au parte de apă caldă în apartamente persoanele care fac parte din 6 asociații de proprietari, iar, potrivit Doinei Oică, sistarea a fost cerută chiar de unii dintre președinții acestor structuri, ei fiind nemulțumiți de modul în care consumatorii casnici înțeleg să-și onoreze obligațiile. Este vorba despre asociațiile de proprietari nr. 75, nr. 55 MES, nr. 31 „Eroilor”, nr. 62, J 15 și I 68. „Unii dintre asociațiile preavizate au conștientizat care este situația și au răspuns pozitiv solicitării de a încasa și a face plăți într-un ritm mai bun. Din păcate, există și asociații la care soldul restant provine încă din ianuarie 2011, acesta fiind, deci, anterior sezonului rece trecut. Aici se încadrează asociațiile nr. 79, nr. 57, nr. 41, „Cămin Famos”, nr. 38, nr. 49 „Castor” și nr. 33”, subliniază directorul de marketing, adăugând că asociațiile care nu beneficiază de apă caldă menajeră, împreună cu cele preavizate la plată, cumulează debite de 5 milioane lei, adică 30% din totalul de 18 milioane lei, sumă pe care o are de recuperat Termica. Pe de altă parte, Doina Oică ține să remarce că 30 de asociații din cele aproape 110 ale Sucevei își achită cu regularitate facturile. În cauză sunt cele care se încadrează în categoria asociațiilor cu număr mai mic de persoane, iar gestionarea acestora este considerată mai facilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: