Picior frumos

Fiindcă de curând făcuserăm vorbire în ziar despre Săptămâna mobilității europene (16-22 septembrie, anual), un hâtru din preajmă mă și trase de mânecă (la… telefon) zicând că poate s-ar cădea ca, într-un astfel de prilej, hotărâții veșnici pietoni să primească și ei ceva, măcar o laudă publică, o strângere de mână, o insignă, să nu rămână de la mersul pe jos doar cu piciorul frumos. Dar de la cine?; de la nime’! Ei, însă spre (sperăm!) bucuria sa, tocmai am primit o informare nu de la UE (care a instituit „săptămâna” pentru a ne păzi de efectele nocive asupra sănătății ale poluării atmosferice și fonice, plus de blocaje rutiere – câți nervi pot ieși de aici, ce puls, ce tensiune!), ci de la niște medici și psihologi.
 

L.D. CLEMENT

Care punându-și dimpreună învățătura și experiența, au întocmit o listă (cu oarece explicații) menită să ne convingă că mersul pe jos (dar și cu bicicleta, și cu rolele – numai dacă ai unde!) face bine fiindcă protejează inima (îmbunătățește circulația, scade nivelul colesterolului); îmbunătățește memoria (reducând, în perspectivă, riscul demenței); reglează tensiunea arterială; e de ajutor în controlul diabetului (crește reactivitatea la insulină); întărește imunitatea; te călește față de răceală și infecții respiratorii; te ferește de sau atenuează depresia (reducând, de asemenea, stresul și anxietatea); încetinește procesul de îmbătrânire. Plus că poți să-ți faci un răgaz să mai admiri peisajul, te mai întâlnești cu un cunoscut… Așa că toate astea la un loc prețuiesc mai mult decât o convențională strângere de mână. Plus… piciorul frumos!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: