Deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan:

„Nu de schimbarea denumirii diplomelor este nevoie”

Deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan susține că ultimele 4 luni au adus decredibilizarea completă a învățământului din România și a anunțat că PDL va depune marți, la Parlament, o moțiune simplă pe educație, sancționând haosul, declarațiile contradictorii și lipsa unei viziuni clare asupra domeniului educației.
 

Ioan Balan

În opinia parlamentarului democrat-liberal, încă din prima zi de școală, premierul Victor Ponta a ținut să arunce în haos totul. „A lansat ideea trecerii clasei zero la grădinițe. După investiții majore și după ce în sfârșit este primul an în care nu ne mai confruntăm cu lipsa locurilor în grădinițe. Motivele, studiul de impact sunt la capitolul diverse pentru premierul României și pentru ministrul educației. Tot în prima zi de școală, majoritatea USL din Senat a trecut aberația numită bacalaureat profesional. Zero valoare, doar o hârtie la purtător. Totul s-a făcut fără niciun fel de analiză și pregătire, ignorând legea educației care propune un astfel de bacalaureat abia din 2016, după un ciclu liceal complet, de 4 ani”, a spus Bălan. El a apreciat că bacalaureatul electoral, de tip second hand, promovat sub numele oficial de „bacalaureat profesional” este exemplul perfect al formei fără fond. „Nu de schimbarea denumirii diplomelor este nevoie. E nevoie de acoperirea lor cu competențe, abilități, aptitudini și cunoștințe cerute și necesare pe piața muncii. În locul unei reforme reale, în locul reclădirii învățământului profesional începută în timpul guvernării PDL odată cu Legea Educației Naționale, ministrul Ecaterina Andronescu preferă calea mai simplă: acordarea unei diplome profesionale”, a adăugat parlamentarul democrat-liberal. Bălan a ținut să precizeze că promovarea examenului de bacalaureat nu este condiție de angajare pe piața muncii în diverse meserii. Ceea ce contează în ochii angajatorului, a adăugat el, este ce știe tânărul să facă, nu o hârtie numită diplomă. În opinia lui Bălan, „USL nu se gândește la reformarea educației, ci doar aruncă pe piață idei populiste, fără nicio fundamentare”. „Ultimele 4 luni au adus decredibilizarea completă a învățământului din România și cineva trebuie să plătească. Am avut nu mai puțin de 4 nominalizări în 4 luni pentru fotoliul ministerial. Corina Dumitrescu, cu grave probleme de limbă română, Ioan Mang, cu trecut demonstrat de plagiator, Liviu Pop, un interimar pus să rezolve comenzile politice, și Ecaterina Andronescu, care a mai bulversat educația și în mandatele sale trecute. PSD este partidul mediocrității, nu al performanței. Diferența dintre PSD și PDL e simplă: PSD susține mediocritatea, PDL susține meritul. Iar PDL consideră că reformele în educație promovate prin noua lege a educației au deschis drumul către creșterea performanței în sistem. USL nu face decât să ne întoarcă din drum, să împingă pe o cale greșită”, a conchis deputatul Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: