La beție

Din legitimă apărare, crimă în toată regula

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gheorghe Severin Troia, de 29 de ani, din Păltinoasa, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.
 

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în seara zilei de 29.07.2012, în jurul orei 21.30, în timp ce se afla într-un loc public, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a exercitat acte de violență asupra victimei Ilior Stan, de 28 de ani, consătean, aplicându-i o lovitură cu toporul în zona toracelui. Leziunile grave au condus la decesul în câteva minute al celui agresat. Victima s-ar fi refugiat, ulterior primirii loviturii, într-o curte alăturată, însă și-a dat în scurt timp ultima suflare, înainte să ajungă medicii de pe Salvare. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Suceava. Un dosar perfect de crimă la beție Inițial, criminalul a susținut că, în fapt, ar fi fost vorba de o legitimă apărare, el sărind în ajutorul victimei, care era snopită în bătaie de frații săi. Cum necum, Troia știa ori intuia că legitima apărare se poate reține și în cazul în care o faptă penală este săvârșită pentru eliminarea unui pericol îndreptat și împotriva altei persoane decât a sa… Dus la detectorul de minciuni (poligraf) de la IPJ Suceava, omul a oferit o variantă halucinantă a motivației crimei: a avut impresia că Ilior Stan i-ar fi omorât mama! Ulterior, criminalul a recunoscut că nu voia decât să-și scape cumva pielea. De fapt, Troia era în stare avansată de ebrietate când s-a întâlnit cu victima, pe o uliță din satul Capu Codrului. Toporul cu care a fost comisă crima era inițial în mâna victimei, care se afla și ea în stare de ebrietate, au stabilit anchetatorii. Omorul calificat se pedepsește în România cu închisoare între 15 și 25 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: