Asfaltarea se încheie dar…

Sute de guri de canal trebuie ridicate la nivel până în octombrie

> Societățile de construcții lucrează în „mod timid”, la dispoziție având maxim o lună, întrucât ulterior există risc de îngheț
 

Turnarea ultimului strat de asfalt din proiectul de reabilitare cu fonduri europene a 14 străzi sucevene se apropie de final. Aflăm că se intervine pe ultimele porțiuni, respectiv pe cele din zona Bazarului și de la intersecția străzii Mirăuți cu strada Petru Rareș și Calea Unirii. Însă, așa cum s-a discutat în cadrul comandamentului de ieri, de la sediul Primăriei Suceava, o problemă o constituie ridicarea la nivel a gurilor de canal și a „geigerelor” de pe partea carosabilă a magistralei rutiere care străbate reședința de județ. Edilul-șef Ion Lungu a apreciat că societățile de construcții lucrează în „mod timid”, iar, în condițiile în care există câteva sute de asemenea amenajări, primarul le-a cerut constructorilor o mai mare implicare. „Le-am cerut să se mobilizeze, să aducă forță de muncă și să facă mai multe echipe de intervenție. Sunt câteva sute de ridicări la nivel și mai avem la dispoziție maxim o lună, pentru că, după 15 octombrie, există risc de îngheț. Personal, prin oamenii de la primărie și dirigintele de șantier, voi insista să mărim numărul de persoane care lucrează la ridicarea gurilor de canal”, precizează ocupantul fotoliului din Areni. Lungu mai spune că s-au făcut și primele demersuri pentru trasarea noilor marcaje rutiere, vopseau necesară fiind deja comandată la un furnizor specializat. Prioritatea o constituie trecerile de pietoni, întrucât, odată cu începerea noului an școlar, crește, în mod semnificativ, riscul de producere a accidentelor. „Vrem să facem o marcare profesionistă, cu vopsea de calitate, cu butoniere de avertizare la nivelul carosabilului. Întrucât a început școala, până una alta am solicitat trasarea trecerilor de pietoni, societățile de construcții angajându-se să monteze unele avertizoare suplimentare”, a accentuat primarul, precizând că aceste lucrări trebuie terminate, de asemenea, în următoarea lună. Conform contractului, execuția din proiectul cu finanțarea europeană în cadrul POR urmează a fi încheiată la finele lui 2012. Indicatorii economici inițiali au fost de circa 50 de milioane lei însă, după licitație, consorțiul de firme Conbucovina, Florconstruct, Cominco și Symmetrica a câștigat cu o ofertă de aproximativ 40 de milioane lei. Ordinul de începere a reabilitării celor 14 străzi a fost dat în septembrie 2011, înainte de venirea sezonului rece trecut ajungându-se, cu un prim strat de bitum, până în centrul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: