Sucevenii vor să lucreze în Danemarca, dar nu știu limba lui Hamlet

Fie că doresc să candideze pentru un post de bucătar, instalator, electrician sau inginer, în Norvegia, Danemarca sau Germania, șomeri suceveni aflați în căutarea unui loc de muncă se află în imposibilitatea ocupării unui astfel de job din cauza necunoașterii unei limbi străine.
 

“Numărul persoanelor care caută un loc de muncă în străinătate este constant. Sunt persoane care aleg să aplice prin intermediul instituției noastre CV-urile pentru ocuparea unui post, însă șansele lor scad în momentul în care constatăm că nu cunosc limba străină cerută de angajator. Cele mai multe solicitări sunt pentru Danemarca (stagiari în firme de cultivare a legumelor, lucrători calificați în fermele de creșterea animalelor), de multe ori venite din partea persoanelor care nu au terminat ciclul liceal. Pentru ocuparea acestor servicii angajatorul cere vorbirea fluentă a limbii engleze”, a declarat Carmen Avram, consilier EURES în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava. În momentul de față, pe site-ul AJOFM Suceava figurează a fi disponibile 3 posturi de inginer software și 20 de posturi de bucătar pentru Germania, 15 posturi de instalator, 6 posturi de electrician și 10 posturi pentru calificarea dulgher/tâmplar, pentru Norvegia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: