„Soluție de forță majoră” pentru măturatul și deszăpezirea străzilor

> Consilierii USL întârzie să vină cu proiectul modificat de concesionare a serviciului de salubritate, amânarea riscând să lase municipiul Suceava nemăturat și sub zăpezi > Noul contract ar trebui să intre în vigoare la 1 decembrie, însă, în situația fericită în care nu se înregistrează contestații, parcurgerea procedurii de licitație durează chiar și 150 de zile
Se împlinesc două săptămâni de la ultima ședință a Consiliului Local Suceava, moment în care aleșii de la USL au votat amânarea dezbaterii proiectului de hotărâre privind delegarea Serviciului public de salubritate și s-au angajat să vină, cât mai repede, cu amendamente la caietul de sarcini al licitației.
 

Primăria Suceava

În condițiile în care, până ieri, consilierii puterii nu se conformaseră, primarul Ion Lungu a declarat că, în cazul în care consilierii de la PSD și PNL nu vor veni în cel mai scurt timp cu amendamentele respective, conducerea executivului va fi nevoită să apeleze la o soluție de forță majoră. În calcul sunt luate o posibilă prelungire a fostului contract sau atribuirea cu caracter temporar a serviciului. „Consilierii USL trebuie să cadă de acord și să vină cu amendamente la proiectul de hotărâre. Au trecut deja două săptămâni, de aceea vom încerca să găsim o soluție de forță majoră. În măsura în care nu ne vom închide cu licitația, vom încerca să prelungim contractele cu firmele actuale sau cu altă societate care va fi de acord să presteze o activitate temporară. Eu sunt însă constructiv, iar în măsura în care consilierii USL vin cu o formă de proiect, voi convoca ședința extraordinară a Consiliului Local”, arată primarul. Reamintim că discutarea și aprobarea caietului de sarcini, a studiului de oportunitate și a contractului de delegare a Serviciului public de salubritate din municipiul Suceava au fost amânate pentru o ședință extraordinară a CL. Invocând unele „neregularități”, alesul PSD Ovidiu Donțu, președinte de ședință, a cerut o nouă dezbatere în plen, întrunire care urma să se consume în maxim două săptămâni. La acea dată, consilierul PNL Corneliu Vornicu se angajase ca, împreună cu viceprimarul liberal Ovidiu Doroftei și alesul PSD Eugen Girigan, să facă modificări „în 3-4 zile”, noutățile aduse în caietul de sarcini vizând, în primul rând, oferirea de „șanse egale” firmelor locale sau județene. Noul contract pentru serviciul de salubritate ar trebui să intre în vigoare la 1 decembrie, însă parcurgerea procedurii de licitație durează, de regulă, circa 150 de zile. Aceasta în situația fericită în care nu se înregistrează contestații, Ion Lungu avertizând că există riscul ca, începând din luna decembrie, în municipiu să nu mai aibă cine mătura străzile și, chiar, îndepărta zăpada. Contractul în curs a fost parafat, cu Rosal Grup, pe 1 decembrie 2004, însă din cauza campaniei electorale din vară, contractul nu a mai fost reînnoit la 1 iunie, așa cum ar fi trebuit. Dată fiind această situație, la începutul lui iulie, reconfirmatul edil-șef Ion Lungu își manifesta optimismul, prevăzând că o licitație pentru atribuirea serviciului va fi ținută în luna septembrie. „Noi puteam prelungi contractul, cu încă 4 ani, la data de 1 iunie, când încă nu avuseseră loc alegerile locale. Nu am prelungit acest contract, ca atare vom semna unul nou, printr-o licitație care va avea loc, cel mai probabil, în luna septembrie”, reliefa, la momentul acela, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: