Festivalul concurs pentru tineret „Fălticeni Folk”

> Pentru a intra în concurs, interpreții urmează a participa la o preselecție > Printre cei care vor susține recitaluri se numără Ioan Gyuri Pascu, Mircea Vintilă și Maria Gheorghiu
 

Asociația “Fălticeni Cultural” și Primăria Fălticeni organizează, în perioada 13 – 14 octombrie, prima ediție a Festivalului concurs pentru tineret „Fălticeni Folk”, rezervat creatorilor și interpreților de muzică folk cu vârsta până în 30 ani. Festivalul își propune descoperirea, lansarea și mediatizarea unor autentice valori ale genului și popularizarea creației acestora. Până pe 30 septembrie, cei care doresc să concureze pot trimite înregistrări ale pieselor de muzică folk pe adresa Asociației “Fălticeni Cultural” (str. Republicii, Bloc 32, sc. E, ap. 3, Fălticeni, jud. Suceava, cod poștal 725200 sau pe adresa de mail: asociatiafalticenicultural@yahoo.com), în vederea organizării unei preselecții. Evaluarea tuturor dvd-urilor candidaților care doresc să participe la festival se va face în perioada 1 – 5 octombrie a.c., urmând ca toți cei care au câștigat preselecția să primească invitațiile de participare în intervalul 5-10 octombrie. În sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” Fălticeni se va desfășura sâmbătă, 13 octombrie, concursul de interpretare, iar duminică, 14 octombrie, va avea loc festivitatea de premiere. De la pr. Vasile Liviu Mihăilă, președintele Asociației “Fălticeni Cultural”, am aflat că un juriu format din personalități implicate activ în fenomenul folk românesc va acorda premii și mențiuni în bani și obiecte. Cuantumul premiilor se ridică la 5.000 lei. În cadrul festivalului vor susține recitaluri: Ioan Gyuri Pascu, Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, Florin Săsărman, Ovidiu Mihăilescu, Radu Grațianu, Alexandru Filip și Ștefania Iacob.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: