Fiindcă nu au microbuz școlar

Elevii de la Școala Plopi vor merge pe jos 5 km până la Bogdănești

Problema transportului elevilor către școală nu este complet rezolvată, nici în acest an școlar. Copiii din 15 localități ale județului au nevoie de microbuze școlare noi.
 

În acest moment, pentru transportul elevilor, primăriile dispun de 90 de microbuze școlare, din gama Fiat și Ford, din loturile repartizate de MECTS, începând cu anul 2006. Dar ar mai trebui cel puțin 20, rezultă din informările transmise Inspectoratului Școlar Județean Suceava de conducerile unor școli. Mai au nevoie de microbuze școlare localitățile Berchișești, Cornu Luncii, Bogdănești, Oniceni, Valea Moldovei, Șcheia, Liteni, Mușenița, Dărmănești, Putna, Horodnic de Jos, Milișăuți, Vama, Dorna Candrenilor, Șaru Dornei. „Cele mai presante situații se înregistrează la Bogdănești și Putna. La Bogdănești, elevii Școlii cu Clasele I-IV Plopi, aflată în construcție, vor parcurge 5 km până la școala din centrul comunei. Cei 144 de elevi ai Școlii cu Clasele I-VIII din Gura Putnei trebuie transportați la școala de centru din cauza nefinalizării lucrărilor de reabilitate. Situația s-a înregistrat și în anul școlar precedent, transportul elevilor fiind asigurat de Primărie cu două microbuze închiriate, efectuând zilnic câte 3 transporturi de 12 km fiecare”, informează IȘJ Suceava. Nici unitățile dotate cu microbuze nu sunt lipsite de probleme, ele semnalând dificultăți în asigurarea transportului în acest an școlar. Microbuzele de la Milișăuți și Pleșești au un grad ridicat de uzură din cauza duratei de exploatare, dar și din cauza drumurilor impracticabile parcurse pe traseele lor. La Mănăstirea Humorului, Vicovu de Sus și Zamostea microbuzele sunt, de asemenea uzate, din cauza numărului mare de elevi transportați, a numărului de curse și de kilometri parcurși zilnic. Transportul cu microbuze prezintă și alte dificultăți, precum lipsa posturilor de șofer, în această situație fiind găsite soluții improprii de rezolvare a problemei. Astfel, este folosit personal din școală angajat pe alte posturi, cum se întâmplă la Vicovu de Sus, sau sunt angajate, cu normă diminuată, persoane cu contract de presări servicii, în condițiile unui program de normă întreagă, la Șaru Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: