În perioada 10-16 septembrie

Șase copii și un adult au fost diagnosticați cu meningită

Încă 7 persoane cu vârste cuprinse între 4 și 23 de ani au fost diagnosticate cu meningită acută virală și internate la Spitalul Județean Suceava în săptămâna 10-16 septembrie, fiind cu două cazuri noi mai mult ca în perioada precedentă.
 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au precizat că doua cazuri provin din municipiul Suceava, fiind vorba despre copii de 6 și 12 ani, iar un copil de 4 ani are domiciliul în Gura Humorului. Ceilalți pacienți sunt din Liteni, Ostra, Șcheia și Pârteștii de Jos. Numărul cazurilor în focarul de meningită care evoluează începând din 31 mai a ajuns la 330. Având în vedere că a început anul școlar și există riscul transmiterii, mai lesne, a acestei boli în colectivități, DSP reamintește școlilor măsurile ce trebuie luate pentru evitarea apariției mai multor cazuri noi. Astfel, școlile trebuie să asigure condițiile de igienă, curățenie și dezinfecție în sălile de clasă, să se aprovizioneze cu apă și rezerve de apă, cu substanțe dezinfectante, în special pentru curățenia zilnică, pentru spălatul pe mâini al elevilor. DSP mai recomandă școlilor realizarea unui grafic de curățenie zilnică și periodică pentru sălile de clasă și grupurile sanitare, colectarea și eliminarea în siguranță a reziduurilor solide și lichide, asigurarea recipienților pentru colectarea organizată a deșeurilor în sălile de clasă și grupurile sanitare, utilizarea paharelor de unică folosință pentru consumul apei potabile și a unui container pentru depozitarea celor folosite, curățenia și dezinfecția suprafețelor frecvent atinse, cum ar fi mobila, jucării, tastaturile de calculator. Enterovirusul meningitei acute virale se transmite atât prin mâini murdare, cât și pe cale orală, prin vorbit sau strănut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: