Copii cu aromă de portocale…

A început iar școala, școala aceea despre care se spune că te ajută să deschizi mai lesne ușa vieții, nu golănește, cu piciorul, ci cu (scuzați, tot așa ar părea) capul. „A început”, deși până și elevii cei mai mărunței prind a-și da seama că, de fapt, școala pare a nu se încheia niciodată, fără să ne gândim aici, neapărat, la „învățarea pe tot parcursul vieții” ori la faptul că, de ești și lipsit de noroc, pentru 10 slujbe (în care intri greu și din care ești dat afară ușor) poa’ să ai nevoie de 10 școli felurite.
 

L.D. CLEMENT

Chit că-n ziua de azi pare-se că mai ușor ieși cu patalama de oarece doctor decât, să spunem, meseriaș adevărat, oricare ți-ar fi calificarea, așa încât să crezi și tu că ești, dar și alții să spună că ești. Va fi fiind adevărat că dacă ai carte ai și parte? Încă se mai analizează asta, acolo, sus, la aparate, la butoane, unde voi, copii cu aromă de portocale (cum zice nostim o reclamă la hapuri de alungat frisoane și dureri), încă mai aveți un pic până a ajunge. Dar, copii cu aromă de portocale, chiar merită să ajungeți acolo, baremi câte unii, să dați temei proverbului, pentru voi și pentru alții. Că azi, în viața ce insistent ni se vinde ca fiind cremoasă, cu dichis și răsfăț, nu tocmai cartea conține lecții despre cum să fii ridicat sau ajuns. Dar adevărat este și azi că școala bună te poate face un nimeni onest (și chiar suficient de liber înlăuntrul tău și între ai tăi), pe când lipsa ei se vede cu cât cineva mai sus se cațără. Și nu doar se vede, ci urlă și zbiară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: