Capodopere din tezaurul Muzeului Brukenthal, la Suceava

Expoziția „Arta orfevrăriei între gotic și baroc” va fi deschisă vineri, 21 septembrie, de la ora 14, la Muzeul de Istorie Suceava și va oferi vizitatorilor prilejul de a admira „capodopere” din tezaurul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, ne-a transmis conducerea Muzeului Bucovinei (MB).
 

Expoziția va cuprinde 85 de piese din categoria tezaur, din argint și argint aurit, potire, sfetnice, pahare, pixide, cruci, căni de lapte, zaharnițe ș.a., valoarea de asigurare a acestor obiecte fiind de peste 1,4 milioane de euro. Potrivit directorului MB, Emil Ursu, este cea mai importantă colecție de acest fel care ajunge la Suceava după 1990. La vernisajul de vineri va fi prezent directorul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, Sabin Adrian Luca. Emil Ursu a mai precizat că expoziția încheie seria celor organizate anul acesta în colaborare cu Muzeul Brukenthal, dar colaborarea va continua și la anul, cu o expoziție de pictură germană din secolele XVI-XIX.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: