Aproape 8000 de elevi și preșcolari în grădinițele, școlile și liceele fălticenene

În municipiul Fălticeni au avut loc ieri festivități de deschidere a noului an școlar la cele 4 școli gimnaziale, 3 licee și 8 grădinițe, în mijlocul elevilor și profesorilor aflându-se primarul Gheorghe Cătălin Coman, viceprimarul Gheorghe Aldea, inspectorii școlari Petru Crăciun și Ghiorghi Cornea, consilieri locali și preoți parohi care au citit rugăciuni pentru elevi și i-au stropit cu apă sfințită.
 

Conform primarului Gheorghe Cătălin Coman, unitățile de învățământ din Fălticeni își reiau activitatea în condiții optime, toate grădinițele, școlile și liceele având autorizație de funcționare. În plus, toate școlile vor beneficia și în perioada rămasă din acest an de fonduri din partea administrației locale pentru diverse urgențe care trebuie rezolvate. În unitățile școlare din Fălticeni învață 732 de preșcolari, dintre care 380 sunt înscriși la grădinițele cu program normal, și 7270 de elevi, dintre care 2270 la școlile gimnaziale. În anul școlar 2012-2013, la Școala Gimnazială Nr. 3 „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni vor fi organizate în premieră cursuri rezervate persoanelor care nu au urmat vreodată cursuri primare și gimnaziale. Cursurile se vor desfășura în sistemul frecvență redusă, în cadrul programului „A doua șansă”, iar la ele vor participa 28 de persoane, unele fiind trecute de prima tinerețe. 204 preșcolari au pășit pragul clasei pregătitoare. Cu o singură excepție, Școala Nr. 2 “Ion Irimescu”, care organizează 3 clase pregătitoare, celelalte școli au câte două. La Școala “Ion Irimescu”, una din clasele pregătitoare este organizată în sistem step-by-step, sistem implementat cu succes în această școală de 10 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: