Sărăcia înghite România

> Consideră Gheorghe Acatrinei, președinte PRM Suceava
Peste România se întinde spectrul sărăciei, în timp ce guvernanții au cu totul alte preocupări decât cele de pe agenda zilnică a cetățeanului, a declarat, într-o conferință de presă, președintele Organizației Județene Suceava a PRM.
 

„La ora actuală, pe România și-a pus amprenta sărăcia și, din păcate, guvernații noștri nu se gândesc cu toată responsabilitatea la această problemă. Nu se gândesc cum poate să supraviețuiască o familie cu doar câteva sute de lei pe lună, la copiii din școli, dar și la cei mici, la cei care reprezintă noua generație. Atât primul ministru, dar și ceilalți factori de răspundere nu se ocupă de bunul mers al treburilor. Au făcut mult zgomot la început, iar pe urmă au dezamăgit, inclusiv cu referendumul pentru demiterea președintelui”, arată Acatrinei. Ex-senatorul PRM de Suceava evidențiază că, după bilanț, la pronunțarea Curții Constituționale, premierul Victor Ponta și fostul președinte interimar, Crin Antonescu, erau plecați din țară, să-și petreacă concediile în străinătate, în timp ce „țara era lăsată de izbeliște”. Liderul peremist sucevean este de părere că România are nevoie de personalități adevărate, oameni care să-și consacre întreaga activitate pentru binele poporului. El consideră că anul acesta viața românilor va fi și mai grea, din cauza secetei producția agricolă fiind mică, iar prețurile pentru cămara de iarnă, de nesuportat. „Sărăcia aceasta care ne-a cuprins la ora actuală este deosebit de mare. Seceta cumplită de anul acesta a dus la diminuarea masivă a recoltei, mai ales la cartofi și porumb, hrana de bază a celor de la țară. De asemenea, din cauza uscării imașurilor și fânețelor, a cantității mici de furaje, țăranii nu mai au cu ce ține animalele și păsările”, declară președintele PRM Suceava. El critică și continua politică de scumpire a utilităților, reliefând că, pe lângă faptul că salariile sunt cele mai mici din Europa, puterea de cumpărare este afectată și de inflație și de deprecierea leului. „Tarifele la gaze naturale au crescut, iar acum sunt pregătite noi scumpiri la energia electrică și la încălzire. În aceste condiții, se va ajunge ca populația să fie forțată să stea mai mult pe întuneric și în frig”, a conchis Gheorghe Acatrinei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI