La Fălticeni, la „Galeria Oamenilor de Seamă”, expusă începând cu 12 septembrie

Donație importantă a renumitului doctor Demetri Popescu-Fălticeni

> Este vorba despre certificatul invenției instalației pentru conservarea în stare viabilă a organelor și membrelor pentru utilizarea lor la transplanturi
 

dr. Demetri Popescu-Fălticeni

Inventatorul instalației pentru conservarea în stare viabilă a organelor și membrelor, în vederea transplantării, este fălticeneanul Demetri Popescu Fălticeni. S-a născut pe 9 septembrie 1937 la Fălticeni, este doctor în științe medicale și unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în chirurgia uroginecologică din Statele Unite ale Americii. Dovada invenției privind conservarea în stare viabilă a organelor și membrelor pentru folosirea lor la transplanturi este expusă în premieră în „Galeria Oamenilor de Seamă” Fălticeni, muzeul urmând să-și deschidă oficial porțile pentru vizitatori pe data de 12 septembrie. Certificatul de inventator, obținut de doctorul Demetri Popescu Fălticeni în 1967, a fost donat localității natale de însuși deținătorul său în urmă cu ceva timp. Acesta și-a exprimat dorința ca în următorii ani să doneze muzeului fălticenean toate lucrările sale științifice. Medic primar chirurg și cadru universitar la Clinica de chirurgie a spitalului de urgență din București, în 1978 a emigrat în SUA. Și-a continuat studiile la New York University și Connecticut School of Medicine. În America practică chirurgia pelviană reparatorie, uroginecologia mamară. Este autor și coautor a numeroase studii de specialitate, membru al unor societăți științifice din România și SUA. A activat în cadrul comunității românești din statul Florida, iar după 1989 a reluat legăturile cu țara, ca promotor al chirurgiei uroginecologice în România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: