În două săptămâni

Termica ar putea obține creditul de 15 milioane lei pentru aprovizionare cu cărbune

Societatea de termoficare în sistem centralizat Termica Suceava ar pute obține o refinanțare a liniei de credit pe care o are deschisă la Alpha Bank. Aceasta, în urma discuțiilor purtate de directorului firmei, Ovidiu Dumitrescu, și primarul Ion Lungu, la sediul din București al unității bancare.
 

Șeful administrației sucevene spune că garanția Primăriei Suceava a fost apreciată, mai ales în condițiile în care băncile au rețineri în a mai credita unitățile de termoficare. „Am avut o discuție în vederea prelungirii majorării liniei de credit pe care Termica o are deja. Primăria Suceava este dispusă să garanteze un credit de 150 de miliarde lei vechi, pentru a putea să obținem finanțări în ceea ce privește aprovizionarea cu cărbune pentru sezonul rece 2012-2013. Sper să reușim prelungirea liniei de credit, această refinanțare, în condițiile în care și Primăria vine garant alături de Termica”, arată edilul șef, adăugând că un răspuns cert va fi cunoscut în două săptămâni. Aleșii municipali au aprobat contractarea unui credit de 15 milioane lei de Consiliul Local, împrumut care urmează a fi contractat de SC Termica, în contul datoriei pe care Primăria Suceava o are către operatorul de termoficare în sistem centralizat. Garantarea împrumutului se va face prin cesiune de creanță, scrisoare de garanție, bancară, gaj patrimonial sau altă formă agreată de banca finanțatoare. În ultimii ani, de la bugetul local a plecat spre Termica suma de 30 de milioane lei. Numai în acest an, din veniturile proprii ale municipalității au fost date firmei din Lunca Sucevei 12 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: