Suceava nu a primit ajutor pentru achitarea ratelor la creditul „Suceava – Utilități și mediu”

Cu toate că Primăria Suceava are de achitat o tranșă de 498.056 euro în contul creditului din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, guvernul nu a acordat municipiului, în acest sens, vreun sprijin financiar.
 

Din total, 264.362 euro reprezintă rata, iar 233.694 euro este dobânda aferentă împrumutului, primarul Ion Lungu declarând că, în actualele condiții economice, și Suceava are nevoie de un sprijin financiar, la fel ca și Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Siret. „Sperăm să primim un ajutor de la guvern, la fel cum la alte primării s-au dat aceste sume, pentru rate. Discutăm despre Vatra Dornei, Gura Humorului Câmpulung Moldovenesc, Siret și credem că ar fi corect să fie acordat și municipiului Suceava. Și la noi există un blocaj financiar deosebit, avem și noi nevoie de bani pentru proiectele europene și celelalte activități ale Primăriei”, a subliniat ocupantul fotoliului din Areni. În cadrul proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, Suceava a beneficiat de 10,3 milioane de euro, bani orientați spre reabilitarea magistralelor de transport și modernizarea punctelor termice. Perioada de grație a creditului a expirat în octombrie 2010, dată de la care cele 61 de unități administrativ-teritoriale au de plătit, pe lângă dobânda anuală de 6,1 milioane euro, și o rată totală de 4,3 milioane euro/an. Reamintim că, în 2002, printr-o hotărâre de guvern, Consiliul Județean și 61 de primării din județ au contractat un credit extern de 86,3 milioane euro garantat de Ministerul de Finanțe, fondurile fiind destinate reabilitării sistemului de termoficare și realizării conductelor de gaze naturale de înaltă presiune din mai multe localități.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: