Seminarul Teologic are din nou personalitate juridică

Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava și-a recăpătat personalitatea juridică în urma demersurilor către Ministerul Educației, fiind condus de pr. Bogdan Hrișcă.
 

Conform Legii educației, care prevede că o școală trebuie să aibă 300 de elevi pentru a obține personalitate juridică, anul școlar trecut seminarul a funcționat ca structură sub coordonarea CN „Ștefan cel Mare”. Cu argumentul că este singura unitate vocațională în acest domeniu, demersurile efectuate către MECT au avut ecou, astfel că seminarul devine din nou instituție autonomă. Seminarul școlarizează circa 200 de elevi la învățământ de zi, iar, în afară de ei, școlarizează, la frecvență redusă, maici și călugări, care au intrat de la vârste fragede la mănăstire și nu și-au definitivat studiile după terminarea celor 8 clase. Astfel, sunt 6 clase de învățământ la zi la filiera vocațională, profil teologic, specializarea pastorală, și 4 clase de învățământ cu frecvență redusă, filieră teoretică, profil uman, specializarea filologie. Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” a fost înființat în anul 1991, din anul 2003 având propria clădire, lângă Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: