Începerea noului an școlar și sezonul conservelor i-ar putea găsi pe suceveni fără apă caldă !

> Consumatorii casnici ai sistemului centralizat nu au putut aduna cele 2 milioane lei la care s-au angajat, astfel încât Termica să achite factura pentru gaze naturale
 

Asociațiile de proprietari au adunat în luna septembrie doar 1,7 milioane de lei, față de angajamentele de 2 milioane de lei la care s-au obligat, bani cu care Termica Suceava ar trebui să plătească facturile restante către E.ON Energie, în contul gazelor naturale furnizate. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face din nou apel la populație să-și onoreze datoriile acumulate, în caz contrar existând posibilitatea unor discontinuități în asigurarea apei calde. Aceasta chiar dacă începe școala, se fac conservele și se pun murăturile, iar cheltuielile familiale pentru luna în curs sunt mai mari. Șeful municipalității atrage atenția că nu se pot consuma servicii fără ca acestea să fie plătite. „Ținta era de 2 milioane lei vechi, pe care nu am atins-o. Revin cu aceeași rugăminte, să facă un efort și sucevenii, să achite și în luna septembrie cele 20 de miliarde lei vechi, în așa fel încât să putem să asigurăm apa caldă. S-au găsit scuze că începe școala, însă în fiecare lună avem câte ceva: ba că este Crăciunul, ba Paștele sau perioada concediilor. Însă trebuie știut că nu se poate asigura o utilitate fără ca să o plătim”, a reliefat ocupantul fotoliului din Areni. Primarul a reamintit că, deja, bugetul local suportă jumătate din costul real al energiei termice, populația achitând doar 186 lei/gigacalorie. În fiecare săptămână, din vistieria locală sunt acordate prestații financiare excepționale pentru familiile cu probleme sociale. Consumatorii casnici au către operatorul de termoficare debite de circa 20 de milioane lei. În iulie, august și septembrie, Primăria s-a angajat să dea către Termica câte 500.000 lei, aportul asociațiilor de proprietari fiind de câte 2 milioane lei pentru fiecare dintre aceste luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: