Tot mai scump de trimis pachete copiilor în lume !

> Tarifele Poștei Române pentru trimiterea coletelor de până la 10 kg în Italia, Spania și America se scumpesc de la 1 octombrie
 

Sucevenii cu rude care muncesc în Italia sau Spania, de exemplu, vor avea cheltuieli suplimentare dacă vor să le trimită acestora pachete din România. Câteva borcane de zacuscă făcute de mamaia, 2 litri de țuică de la tata, cozonac, ceva cârnați, chișcă și tobă de Crăciun din porcul cumpărat astă vară, o traistă și o ie țărănească pentru un cadou nevestei patronului străin și cele câteva kilograme de tărâțe de grâu pentru un borș de putină, în care să se simtă acritura de acasă, vor costa mai mult atunci când vor lua drumul câtorva țări europene. Compania Națională Poșta Română a făcut publice tarifele ce vor fi aplicate coletelor cu o greutate de până la 10 kg trimise de după 1 octombrie. În funcție de acordurile bilaterale între CNPR și administrațiile poștale din țările respective, unele prețuri s-au mărit, altele s-au micșorat. Tariful de trimitere al unui colet în Italia a crescut cel mai mult. Pentru un colet prioritar (pentru necunoscători, un colet care să ajung mai repede la destinație) sucevenii vor plăti un tarif fix de 45,22 lei, împreună cu câte 16,35 lei pentru fiecare kilogram al coletului. Pentru un pachet care să ajungă în termen normal se va plăti un tarif fix de 43 de lei, plus câte 9,31 lei/kg. Prețul va fi considerabil mai mare din moment ce, în prezent, un colet prioritar costă 38,77 lei, tarif fix, la care se adaugă 13,38 lei/kg, pe fiecare kilogram, iar unul neprioritar costă 37,72 lei plus 7,45 lei/ kg. Kilogramul de colet spre Spania nu va fi însă chiar așa de scump. Diferențele dintre tarifele practicate în prezent și cele valabile de la 1 octombrie sunt de bun simț. Modificările reprezintă câte 4-5 lei în plus la tariful fix. Pentru America, în schimb, un kilogram de colet trimis cu avionul e scump. Trimiterea unei „atenții” de acasă care ar cântări maxim admisibil, adică 10 kg, va costa aproape 450 lei. Tariful fix de trimitere a unui colet prioritar este de 37,32 de lei, dar la această sumă se adaugă câte aproape 40 lei/kg.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: