La Școala Nr. 3 din orașul Vicovu de Sus

Lipsa grupurilor sanitare, o piedică în calea autorizării sanitare

La fel ca o mare parte a școlilor din județ, Școala Nr. 3 Vicovu de Sus nu dispune de grupuri sanitare, astfel că va funcționa și anul acesta fără autorizație sanitară, ne-a precizat directorul Iulian Schipor.
 

„N-am cerut autorizație, au venit cei de la «Sanepid» și au spus că n-au cum să ne dea aviz, fiindcă nu avem grupuri sanitare”, ne a precizat directorul Schipor. Elevii de la această școala au apă rece curentă în unitate, pentru spălat pe mâini, la intrare fiind amenajate două chiuvete. Apa este încălzită de un boiler, astfel că poate fi respectată cea mai simplă regulă de igienă – spălatul pe mâini. Toaletele sunt însă în curtea școlii, iar, pentru a putea fi amenajate grupuri sanitare conform legii, ar trebui să fie construită o clădire nouă. „Noi vrem să construim o clădire alături de școală, am făcut adresă către Inspectoratul Școlar pentru a obține finanțare, am cerut un miliard de lei pentru clădire, chiar săptămâna trecută am depus adresa. În rest, suntem parteneri cu fundație din Luxemburg, care a promis că ne va ajuta cu toate materialele necesare pentru amenajarea grupurilor sanitare. Cei de la fundație ne-au ajutat și cu mobilier și table mobile”, ne-a declarat directorul Școlii Nr. 3 Vicovu de Sus. Lipsa canalizării împiedică realizarea unor grupuri sanitare O altă problemă în realizarea grupurilor sanitare este lipsa canalizării, în acest sens Primăria Vicovu de Sus având depus un proiect. „Proiectul cu canalizarea a fost depus de foarte mult timp și se speră că în primăvară va începe. Vreau să avem grupuri sanitare în toamna anului următor”, s-a arătat totuși optimist prof. Schipor. Școala Nr. 3 sau „Plai”, cum i se mai spune, a fost reabilitată recent și arată bine. Din februarie 2012 are și centrală termică pe lemn, astfel că nu-i lipsește prea mult ca să fie considerată o școală corespunzătoare unui oraș. Lipsa de spațiu este prezentă și acolo, cei circa 300 de elevi învățând în două schimburi. Din acest motiv, singura clasă pregătitoare care va funcționa în anul școlar următor a fost amenajată în clădirea grădiniței, de alături. Școala are nevoie de o sală de sport nouă, vechea sală fiind dezafectată în prezent, având un perete cu igrasie, astfel că orele de sport se vor efectua în sălile de clasă. Directorul are însă un plan cu vechea sală de sport, s-o transforme într-o sală de clasă multifuncțională: „După ce vom face reparații pentru a nu mai fi igrasie, vom amenaja o sală de clasă, cu un glazvand care se va deschide și va mări spațiul pentru activități extrașcolare. Pentru asta ne-ar trebui 10.000 lei”, ne-a mai spus prof. Iulian Schipor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: