„Flori de pe Dorna”, la Poiana Stampei

La Poiana Stampei, în zilele de 8 și 9 septembrie, se vor desfășura cea de-a V-a ediție a Festivalului național „Flori de pe Dorna” și a XIII-a ediție a Serbării Câmpenești „Întâlnire cu fiii satului”.
 

Organizatorii ediției din acest an a Festivalului național „Flori de pe Dorna” sunt Primăria și Consiliul Local Poiana Stampei, ANTREC Bucovina, Asociația „Vechea Bucovină”, Asociația „Roua Cerului”, Școala și Casa de Cultură din Poiana Stampei, cu sprijinul sponsorilor locali și din alte localități. Manifestările vor începe sâmbătă, 8 septembrie, la ora 10, cu mai multe concursuri sportive, printre care se numără cele de atletism, ciclism, volei, turneul de tenis de masă și un campionat de fotbal. După oficierea, la bisericile din comună, a Sfintei Liturghii dedicată sărbătorii „Nașterii Maicii Domnului”, în parcul din centrul comunei va avea loc vernisajul unei expoziții conținând flori de câmp, flori de grădină și aranjamente florale, precum și vernisajul unei expoziții-concurs având ca temă „Gastronomia din Țara Dornelor și din Ardeal”, la care vor participa pensiuni din aceste zone geografice. De la ora 16, vor avea loc un simpozion cu tema „Fondurile europene – o prioritate pentru comuna Poiana Stampei”, apoi discuții referitoare la dezvoltarea turismului din această localitate și punerea în valoare a rezervațiilor naturale „Tinovul Mare” („o tundră” de tip siberian) și „Turbăria”, singura rezervație de turbă roșie din Europa. Pasionații de river rafting vor putea practica acest sport sâmbătă după amiază, împreună cu membrii Serviciului Salvamont Vatra Dornei, în cadrul curselor organizate pe râul Dorna. De la Petrică Chiforescu, directorul Casei de Cultură din Poiana Stampei, am aflat că programul zilei de duminică va începe cu oficierea, de către un sobor de preoți, a Sfintei Liturghii la biserica din Poiana Stampei. La ora 12.30, în centrul comunei va avea loc o paradă militară, urmată de parada portului popular, parada călăreților și a căruțelor. Va urma o slujbă religioasă oficiată la monumentul eroilor. Întâlnirea cu fiii satului, masa câmpenească, și spectacolul susținut de Corala „Andrei Mureșanu” din Bistrița și Fanfara Garnizoanei Bistrița vor începe după ora 13. Va urma un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric „Poienița”, Taraful „Poienița” și Grupul vocal „Flori de pe Dorna” Poiana Stampei, Ansamblul „Coșnencuța” și Grupul vocal „Speranța” Coșna, Ansamblul Folcloric „Plaiuri Someșene” din Feldru, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dornelor” din Vatra Dornei, Ansamblul „Solonczanka” al polonezilor din Solonețul Nou și soliștii vocali Ioana Moraru, Elisa Hechelciuc, Adriana Bucevschi, Nicolae Cioancă, Ovidiu Purdea Someș. După recitalul invitaților de onoare ai Festivalului „Flori de pe Dorna”, Grupul vocal „Perla” din Cernăuți – Ucraina, pe scenă vor urca Ansamblul „Cetina Călimanilor” din Neagra Șarului și Ansamblul Folcloric Profesionist „Balada” din Bistrița. În jurul focului de tabără, va avea loc „Hora satului”, până aproape de miezul nopții. Cei prezenți duminică la Poiana Stampei vor avea parte și de spectacolul de magie „The art of magic” oferit de Teatrul de Magie „Andrei Teașcă” din București.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: