Aproape 2500 de „fermieri defavorizați” vor subvenții la carne și lapte

Fermierii suceveni încă mai pot beneficia de schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate.
 

Angela Coroleucă, directorul executiv al Centrului Județean al Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava, spune că dosarele au început a fi adunate pe 6 august și că acestea mai pot fi înaintate până pe 21 septembrie. „La APIA Suceava s-au depus 2.492 de cereri prin care s-a solicitat subvenție pentru 7.831 capete animale, dintre care 7.809 vaci de lapte și 22 de metis tineret taurin de carne”, arată Angela Coroleucă. Schema amintită consacră un ajutor menit să compenseze dezavantajele specifice zonelor defavorizate și îi vizează, după caz, pe crescătorii cu minim două și maxim 15 vaci de lapte, 50 de bivolițe sau 90 taurine de carne. Valoarea sprijinului, stabilită în funcție de numărul de solicitări și de animale eligibile la plată, va fi de cel mult 250 de euro pentru vaca de lapte, 187,5 euro pentru fiecare bivoliță și de cel mult 300 de euro pe cap de taurină pentru carne. Pentru taurinele din rase de carne și metișii acestora sprijinul financiar se acordă o singură dată pentru animalele cu vârsta de maxim 20 luni, existente sau ieșite din exploatație, în perioada 6 august 2011–21 septembrie 2012. În zone defavorizate sunt încadrate 37 de localitățile din județul Suceava. Ajutorul specific se acordă beneficiarilor care au exploatații cu cod de înregistrare la ANSVSA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: