La Paris

În urmă cu ceva zile, premierul francez anunța că va solicita o reuniune a CE, în scopul găsirii unor soluții european împărtășite de gestionare a chestiunii romilor. Romilor de la ei, dar originari mai cu seamă din nordul și din sudul Dunării. Întâmplător, în aceeași zi, se dădea de știre că cercetători francezi au descoperit un schelet pe care l-au numit a fi de „dinozaur țigan” (fiindcă cică s-ar înrudi cu unul… carpatin), pe care nimeni de la noi nu l-a tradus ca fiind „dinozaur r(r)om”.
 

L.D. CLEMENT

Dar nu întâmplător, deunăzi, în România, venind dinspre Franța, ni s-a returnat o nouă tranșă de compatrioți oacheși, pe care i-am văzut la tv coborând din avion (după ce primiseră de la francezi câte 300 euro pentru a face o așa călătorie de pomină). Un pic nedumeriți, un pic triști că au fost scoși din ale lor, un pic surâzând că, en fin, vor face o scurtă escală prin sălașurile lor din România, aducând ceva boarfe noi puradeilor lăsați prin vecini. Probând și oarece franceză de banlieu, două madame în fuste colorate m-au convins până și pe mine că nu vor sta pe aici (…că-i sărăcie mare!) mai mult de o săptămână. N-are românii cu ce să-i țină, pe când la francezi, se lăudau ele, au câștigat 1-2 miliarde lei vechi (dar nu ne-au zis în câtă vreme). Așa că, după ce le vor fi șters puradeilor lacrimile și mucii, vor porni să mai cucerească o dată Occidentul. La Paris, la bulivar (birjar)!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: