Competențele, în sesiunea a II-a a bacalaureatului

Candidații admiși la limbi moderne sunt la nivelul de începători

Candidații din sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au dovedit cam… „tufă” la proba de competențe lingvistice – limbi moderne, toți participanții admiși fiind doar de nivel începător. Adică au fost notați între 5 și 6.
 

Cei mai mulți candidați au susținut proba la engleză – 2541 înscriși, 2456 prezenți, dintre care 2445 au fost considerați începători. Ca și cei care au dat proba la ebraică, franceză, germană, spaniolă și rusă. Candidații s-au descurcat ceva mai bine la probele de competențe la română și informatică. Astfel, la română, unde s-au înscris 3105 candidați și au reușit 3034, 71 fiind absenți, 1249 din candidați au fost de nivel experimentat, 1193 – avansat, iar 596 de nivel mediu. La informatică, din cei 3030 candidați prezenți, 1052 sunt de nivel mediu, 807 sunt avansați în utilizarea computerului, 682 – experimentați, 463 sunt începători, iar 26 sunt peste nivelul experimentat, obținând note între 9 și 10.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: