Crin ?

Poate că dacă s-ar face o oarece cercetare, lumea fiind întrebată la ce se gândește auzind vorba „crin”, îmi vine a crede că mulți ar răspunde că le vine în minte „Crin”. Ar fi acesta un prim indiciu de notorietate despre care însă e dificil de prezis cum ar putea fi utilizat, în perspectivă, de posesorul acestui rarisim nume de botez, care până mai ieri ne-a fost vremelnic președinte interimar. Și care tocmai s-a dezis de o declarație făcută înainte de a se cotroceniza: cică va face politică și de-acum încolo.
 

L.D. CLEMENT

Suporteri a avut și încă are, dovezi de simpatie și antipatie a primit și în încercarea referendumului – când a atras „da”-uri pentru demitere, dar și când – picați într-o cursă a oponenților – înțeleg că nu chiar puțini au fost cei care s-au speriat că s-ar putea lepăda de Băsescu pentru… un Crin. Altfel, un președinte cu nume încheiat în -escu ar fi intrat într-o „logică” autohtonă: Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Antonescu. Dar aceasta e foarte firavă; el e prea puțin Antonescu, e mai mult Crin. La asta contribuind, firește, și poveștile politice ale adversarilor săi, care i-au schițat un portret de imatur, de stângaci (cu dublu sens!), de nepotrivit, de întâmplat, de minor. Chiar și când înțeapă, e (un) Crin și gata! Care riscă a se ofili.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: