PSD Suceava 2020

Cu toată admirația

De la o vreme tot citim/ascultăm relatări despre povestea Hidroelectricii românești, ce pare de la o zi la alta să devină roman în stare născândă despre bani publici scurși pe apa sâmbetei. Cum de-a ajuns, în povestea aceasta, firma administrată de oameni puși de Ministerul Economiei în stare de insolvență? Poate că așa i-a fost sortit încă de la facere sau de la ultima brănduire: deoarece Hidroelectrica se prezintă ca „un brand național”, având sloganul „Puterea noastră este apa”!
 

L.D. CLEMENT

S-ar părea că da, pentru cei care au gestionat-o, apa a fost putere, apa a fost generatoare de fertilitate. Apa aceea care spală mâini și picioare, apa care trece pietroaiele rămân, toate apele se varsă în mare (și-n buzunare) și marea tot nu se umple (precum nici buzunarele) ș.a.m.d. După cum încerc să dau de înțeles, o întreagă înțelepciune populară a dat apă la moară acestei Hidroelectrica și slujbașilor ei, gata să stoarcă și piatra seacă. Baaa… a trebuit să se-ajungă la piatră seacă pentru a se vedea că printr-o crăpătură mică (dar cu generozitate lăsată deschisă) intră apa în corabia cea mare. Iar acum, când corabia grozav s-a mai împotmolit în smârcuri, vina se dă pe cine?, se dă pe cei cu insistență numiți „băieții deștepți”. Nu-i așa că, în fond, personajele principale sunt privite de public cu toată admirația? Nu-i așa că Hidroelectrica nu-i decât un alt episod din filmul românesc în care șmecherii le-o fac fraierilor?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: