PSD Suceava 2020

Apă caldă, doar pentru bun-platnici

> Apa caldă a revenit în apartamentele sucevenilor, de această bucurie neavând însă parte 5 asociații de proprietari cu restanțe mari la plata contravalorii facturilor > „Dacă nu sunt achitate restanțele pe care populația le are către Termica, nu va putea fi asigurată continuitatea în livrarea apei calde”, pune în vedere primarul Lungu
 

De ieri, după 3 săptămâni, sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare pot să facă din nou o baie fierbinte. În această perioadă, societatea comercială Termica a desfășurat lucrări de înlocuire a porțiunilor slabe ale conductelor de pe rețele de transport și distribuție, revizii la Centrala Electrică de Termoficare, precum și în punctele termice. Potrivit primarului Ion Lungu, livrarea agentului termic s-a făcut către toate asociațiile de proprietari, mai puțin 5 dintre ele, care au datorii mari la producătorul, furnizorul și distribuitorul de agent termic. Edilul-șef a făcut apel la abonații Termica să-și onoreze datoriile pe care le au, astfel încât, cu banii adunați, firma de termoficare să poată plăti factura către furnizorul de gaze naturale. Consumatorii casnici au către societatea din Lunca Sucevei debite de circa 20 de milioane de lei, iar în cazul în care acestea nu scad, există pericolul unor discontinuități în asigurarea apei calde. Lungu spune că Primăria a dat la Termica cea de-a doua tranșă de 500.000 de lei cu care s-a angajat pentru fiecare dintre lunile iulie, august și septembrie, așteptat fiind și aportul asociațiilor de proprietari pentru luna în curs. „Sperăm ca populația să plătească și în această lună cele 20 de miliarde de lei vechi, astfel încât să fie achitată factura consumată la gaz metan. De precizat este faptul că, în cazul în care nu sunt achitate datoriilor către Termica, nu va putea fi asigurată continuitatea în livrarea apei calde”, pune în vedere primarul. Ion Lungu a menționat că, în acest an, municipalitatea a dirijat în conturile SC Termica suma de 15 milioane de lei, 11 milioane de lei reprezentând diferența dintre costul final de producere a agentului termic și prețul de referință al gigacaloriei plătit de populație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: