Voia să fugă din țară după accident, dar a fost prins în autocar

La ora 5.42, vineri, pe DN 2 E, la km 81 + 850 m, în interiorul orașului Vicovu de Sus, Constantin U., de 57 de ani, localnic, în timp ce conducea un atelaj hipo tras de un cal, a fost lovit din spate de un autoturism condus de o persoană necunoscută, care a părăsit atât locul accidentului, cât și mașina.
 

Din impact a rezultat vătămarea corporală ușoară a căruțașului, care a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma măsurilor informativ-operative întreprinse, s-a stabilit că suspect de producerea accidentului este Beniamin C., de 21 de ani, din orașul Vicovu de Sus. De asemenea, în baza unor informații și a activităților investigative, s-a stabilit că suspectul se află într-un autocar al unei firme de transport internațional de persoane, pe raza municipiului Vatra Dornei, intenționând să se sustragă cercetărilor și să părăsească teritoriul țării, cu destinația Marea Britanie. S-a luat legătura cu Poliția Municipiului Vatra Dornei, iar polițiștii acestei subunități l-au identificat în trafic pe Beniamin C., care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia verificării în baza de date, s-a constatat că tânărul Beniamin nu figurează ca deținător de permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibatie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” și „părăsirea locului accidentului de către conducătorul unui autovehicul fără încuviințarea organelor de poliție”. În baza probatoriului administrat, suspectul a fost reținut o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI